Ramsy Irani Bio medemusici

Bio medemusici

Ramsy Irani (solo-gitarist/ zanger)

Ramsy is oprichter en tevens bezieler van Les Tzigales. 

Hij leerde de finesse in de Gypsy-Jazz stijl onder begeleiding van Fapy Lafertin, Koen de Cauter, Tcha Limberger,… Samenspelen met hen in diverse contexten is een inspirerende ervaring.

Marie-Anne Standaert (trompettist)

Marie – Anne begon muziek te spelen op haar 11de in de plaatselijke fanfare. Al gauw voelde ze dat ze van deze passie haar beroep wou maken. Na het afronden van de middelbare school  en hogere studies voor sociaal werk, trok ze naar het conservatorium van Brussel voor een jazzopleiding trompet. Ze kreeg onder andere les van trompettisten Richard Rousselet, Laurent Blondiau, en op klassiek gebied van Manu Mellaerts. Marie– Anne volgde ook enkele internationale workshops waar ze trompettisten als Paolo Fresu, Enrico Rava, Jeremy Pelt, Avishai Cohen, Kenny Wheeler, Gerard Presencer , en niet te vergeten Claudio Roditi kon ontmoeten.

Marie–Anne is actief als trompettiste in veel verschillende stijlen. Jazz, in de ruimste zin van het word, is haar grote passie. Maar ook pop, rock, funk, latin en world kan haar enorm meeslepen. Als er maar groove en emotie in zit …

Naast het spelen geeft Marie–Anne ook les ( jazz koper, jazz ensemble en bigband ) aan de academie van het Gemeenschapsonderwijs te Gent, en aan de conservatoria van Kortrijk en Lille ( Fr )…

Sam Stuyck (ritme gitarist/ zanger)

Zijn eerste muzikale liefde was de gitaar. Hij volgde een aantal jaren klassieke gitaar aan de academie van Brasschaat, maar werd pas echt door de muziekmicrobe gebeten na het ontdekken van het blues genre. De muziek van Django Reinhardt verlegde zijn muzikale focus en hij komt als ritmegitarist terecht bij het Jokke Schreurs trio waarmee hij 4 cd’s opneemt. Sam speelt met muzikanten als Koen De Cauter, Ronny Verbiest, Patrick Riguelle, Jan De Smedt, Tcha Limberger, Bert Joris, …

Het ontdekken van zijn stemtimbre doet Sam een andere koers varen. Hij gaat privé-les zangtechniek volgen, verdiept zich in het vocale jazz repertoire, richt zijn eigen trio op en wordt vast lid van ‘Les Tzigales’. Naast Ritz en Route wordt hij als gastzanger door verschillende orkesten gevraagd.

Jean Van Lint (contrabassist/ zanger) 

Jean groeide op in een muzikale familie. Zijn moeder, Louise Lava, was een succesvolle ‘Chanson Française’ singer-songwriter in de jaren zestig, en zijn vader was een succesvolle jazz piano speler in de Belgische Jazz-scene. Na een klassieke piano-opleiding studeerde hij basgitaar en later richtte hij zich op de contrabas. Met de tijd werd hij één van de toonaangevende bas spelers in de Belgische jazz-scene. Op hetzelfde moment werd hij een gevierde zanger. Je kan hem horen in TV-reclamespots voor o.a. Senseo, Chaudfontaine, Belgacom, Lotus, enz. Zijn ‘crooner’ stem past perfect met de groove van zijn bas spel. Hij onderscheidt zich van andere bassisten door het ontwikkelen van melodische en swingende ‘scat’ improvisaties.

Hoewel hij zijn muzikale roots in klassieke Jazz vindt is hij ook thuis in meer hedendaagse stijlen (fusion, pop, enz…). Hij werkt samen met artiesten als Dave Pike, Leroy Jones, Pascal Michaux, Phil Abraham, “Buster & the Swing”, Johny Dover, Charles Loos, Dany Doriz, Mark Murphy, Bruce Adams, Freddy Sunder, Tars Lootens, John Snauwaert, Dirk Van der Linden, Ivan Paduart, Roni Ben-Hur… en vele anderen.

Naast ‘Les Tzigales’ is hij onder meer zanger contrabassist bij “The Swingdealers” en tal van andere projecten.

Alexandre Tripodi (violist)

Alexandre

Alexandre speelt viool van jongsaf. Als tiener kreeg hij interesse voor Jazz. Hij studeerde aan het conservatorium te Brussel, gelijktijdig speelde hij regelmatig in diverse Jazz-combo’s waarin Franse Chanson en Gypsy Jazz-Swing overheersten. Op deze wijze ontdekte Alexandre het Django-Grapelli repertoire en verdiept hij zich in deze stijl.
Zijn speelwijze wordt gekenmerkt door een vreugdevolle combinatie van traditie, lyriek overgoten met een sausje bebop. 

Naast ‘Les Tzigales’ speelt Alex oa. met Tcha Limberger, Quentin Liégeois, Christophe Astolfi, Renaud Dardenne, Fapy Lafertin en Pascal Mohy…”

Eddie C aka Mr. Jazsol  (percussionist/ zanger)

Eddie

Eddie C won de ‘Stage Magazine award’, en “Percussionist of all ages”, a lifetime achievement award in 2000.
Eddie C ( Eddie Conard ). Eddie C begon op jonge leeftijd met muziek. In 1974 studeerde hij sociologie in Nederland. Eddie kon hier zijn passie voor muziek helemaal kwijt en is in Nederland gebleven.

Eddie C heeft met meer dan 3000 artiesten opgenomen. Als percussionist en als ‘sideman’ werkte hij met internationale artiesten als: ‘Sting, Gino Vannelli, The Pointer Sisters, The Tramps, Ernie Watts, , Tavares’s, Al Jarreau, Mike Batt, Chaka Khan, Eros Ramozzotti, Tommy Emanuel, Madeline Bell and Soul Sister, Jack van Pol, Kane, René Froger, Rosenberg Trio, Laura Figy, Candy Dulfer, Lee Towers, The Golden Earrings en Rob de Nijs,…

Eddie C treedt heden regelmatig op met Frank Peeters als het Soulful duo. Met het Rosenberg Trio leerde hij de Gypsy-Jazz stijl door en door kennen. Eddie speelde met hen gedurende een twintigtal jaar.

Eric Rits (drummer)

Studeerde slagwerk en percussie aan het conservatorium te Antwerpen. Toerde van 1982 tot 1990 met Jasperina De Jong in alle theaters in Nederland . Hij maakte in 1990 deel uit van het huiscombo van het BRT-programma ‘Noord-Zuid’,
waarin hij verschillende muzikale gasten begeleidde waaronder Toots Thielemans. Eric deed verschillende tournees in België en Nederland met Stef Bos en de Zuid-Afrikaanse zanger Johannes Kerkorrel.

Hij begeleidde Shirley Bassey als percussionist tijdens haar concerten in België en Nederland. Hij is vaste begeleider van Jo Lemaire, Johny Voners (Aznavoners). Als drummer van de ‘The Very Big Band’ speelde hij concerten met als solisten Bert Joris, Jef Neve, Frank Vaganée en Bart van Lier.