L’Oiseau Lyre live streaming concert @ Honky tonk Jazz Club 04/07/2021!

L’Oiseau-Lyre
Dit lyrisch ensemble put uit eigen werk en een breed repertoire gaande van Franse chanson, Zuid Amerikaanse muziek, musette en hot Jazz.
Niet enkel komen de musici solistisch aan bod. Fapy brengt bij gelegenheid ook pareltjes op de Cavaquinho (Braziliaans) of de guitarra (viola de Fado). Ramsy vertolkt met zijn warme stem graag een Franse, Nederlandse of Spaanse chanson, Jean weet als geen ander Amerikaanse standards te vertolken. Peter weet prachtige melodieën neer te zetten op klarinet en sax.

Op deze wijze brengt dit ensemble uitgekiend instrumentaal en vocaal repertoire.

Fapy Lafertin: Gitaar, guitarra (viola de fado), Cavaquinho,

Ramsy Irani: Gitaar en zang,

Peter Verhas: Sopraan sax, clarinet, percussie

Jean van Lint: Contrabas en zang

Fapy Lafertin


Gipsy jazz kenners zullen ongetwijfeld in de wolken zijn met de bijdragen van Fapy Lafertin, de meester van de Django Reinhardt school. In 1975 richtte hij samen met zijn jeugdvriend Koen De Cauter het legendarische Waso Quartet op waarmee zij de eersten waren die de muziek van Django terug speelden. Sinds 1985 bouwt Fapy Lafertin een solo carrière uit die hem wereldwijd als één van de beste gitaristen uit het gipsy swing genre doet gelden en hem al op de planken bracht met beroemdheden als Stéphane Grapelli, Adelaide Hall, Earl Oakin, Scott Hamilton, en vele anderen.

Jean, Fapy, Ramsy, Peter